Op = Op

Ja, het is wat mij betreft bijna zover. Ik heb alles wat mij aantrekt wel zo’n beetje gezien op Netflix. Een punt van irritatie is dat van veel series die het kijken waard zijn niet alle seizoenen op het online kanaal staan. Maakt de overstap naar het illegale, gratis popcorntimes steeds verleidelijker…En qua speelfilms, dat beperkt zich voor mij helaas tot het genre: al gezien, of niet gezien met een reden.

Het raakt dus langzaam op. In de vorige post had ik al tips gegeven wat echt het kijken waard is. Veel bekende namen. Nu wat obscuurder – voor wie net als ik al heel veel gezien heeft!

‘Survivors’ een BBC serie blijkt na een veel te lange en langzame eerste aflevering behoorlijk vermakelijk: wat gebeurt er als 99 van de 100 mensen komen te overlijden aan een griepvirus…geen zombies, geen aliens, gewoon heel weinig mensen en complete chaos in het Engeland van nu. Leuke karakters en de premisse wordt geloofwaardig uitgewerkt. Na het eindeloze slachtwerk van Walking Dead ook erg prettig om een serie te kijken waar de spanning komt van iets anders dan bruut geweld.

‘The Kennedy’s’ een achtdelige biografische miniserie over de koninklijke familie van de VS. Houterig, uitleggerig en met ongelijkmatig tempo, maar wel fascinerend en mooi ge├źnsceneerd.

‘Life on Mars’ een wat oudere BBC crimi met een twist. Een politie-agent in het heden wordt aangereden op het moment van een arrestatie in een grote zaak. Hij wordt wakker de jaren ’70. Is het echt of in zijn hoofd? Ben net pas begonnen aan seizoen twee maar seizoen een is mooi gemaakt, de premisse wordt goed ingevuld en houdt je op het puntje van je stoel. Af en toe valt op dat de decors wel erg vaak herhaald worden – tja er is nu eenmaal geen HBO achtig budget aan besteedt.